Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 75 dag
wołowina 25 dag
włoszczyzna
czosnek 3 ząbki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Porąbane nóżki, opłukane mięso i rozdrobnione warzywa oraz przyprawy zalej zimną wodą. Powoli gotuj około 4 godzin, aż mięso będzie się oddzielać od kości. Pod koniec gotowania posól. Odcedź wywar. Obierz mięso z kości, pokrój w kostkę, włóż do wywaru, zagotuj. Wywar przypraw do smaku czosnkiem roztartym z solą. Do salaterek włóż pokrajane mięso, zalej wywarem i ostudź do skrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 14.10.2011 22:24
pycha
Dorota59 30.09.2011 10:56
mleko
Szarrikka 09.12.2010 10:04
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak