Sposób przygotowania

W dużym garnku zalać wodą mięso, ziemniaki, warzywa , paprykę , pomidory ( marchew pokroić w ozdobne krążki ) .Cebulę podsmażyć na złoto na oleju - włożyć do zupy. Dodać kostki bulionowe , szczyptę pieprzu i gotować 1 godzinę . Zgasić gaz i odstawić na 30 minut. Znów zagotować i gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso - obrać ze skórek, kości ,chrząstek i włożyć do zupy. Wlać śmietankę Doprawić do smaku pieprzem i maggi . Podawać posypaną natką pietruszki i drobniutko pokrojonymi kawałeczkami zmieszanych kolorowych papryk ( tak po 1/2 łyżeczki na porcję ).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    nazwa mnie zainteresowała,myślałam co to przepis a to zupka,,,,
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Czy ja mogę wykupić sobie u Ciebie abonament?
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    bardzo fajna nazwa
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Też marzę o lecie.O Twojej zupce też!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Lubię zupy. Z chęcią bym posmakowała Twojej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !