Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z nadzieniem różanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
mąka 1 kg
cukier 1 szkl
jaja 5 szt
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z nadzieniem różanym

Drożdże rozrabiamy w 1/4 szklanki letniego mleka. Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywna pianę. Do mąki dodajemy pozostałe mleko, żółtka, rozrobione drożdże. Na koniec dodajemy ubite białka. Wyrabiamy ciasto i pozostawimy pod ściereczką w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Formujemy kulki w środek wkładając dżem. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 13.06.2012 14:53
Lubie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak