Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawica czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
czekolada mleczna 15 dag
jaja 2 szt
cukier 20 dag
mąka 15 dag
brandy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawica czekoladowa

dekoracja

śmietanka 200 ml
perełki cukrowe 2 łyżeczki

Czekoladę połamać na małe kawałki, włożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, po czym wmieszać do niej mąkę i czekoladę z masłem i wlać brandy. Delikatnie wymieszać. Natłuścić dno tortownicy i wyłożyć papierem do pieczenia przyciętym na kształt koła. Wlać ciasto do formy i piec je przez 12 minut na środkowym poziomie piekarnika. Przed podaniem udekorować deser lekko ubitą śmietaną oraz cukrowymi perełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak