Sposób przygotowania

Kardy oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Przełożyc do naczynia z wodą i gotować przez 10 min. Odcedzić. Cebulę drobno posiekać. Słoninę i pietruszkę pokroić w kostkę. W oddzielnym naczyniu rozgrzać kilka łyżek oliwy. Wrzycić posiekaną cebulę, pietruszke i słoninę. Kiedy cebula zrumieni się, dodać kardy. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 min. Zalać litrem wrzącej wody. Dodać sól i pieprz do smaku. Gotować przez 10 min. Przed podaniem ozdobić natka pietruszki.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !