Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1
mielonego mięsa 700 g
natka pietruszki
pieczarek 400 g
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z natką pietruszki

Bułkę namoczyc w wodzie ,odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym,jajkiem,oraz obrana i posiekana cebula i natka pietruszki.doprawic do smaku sola i pieprzem.masę dokładnie wyrobić.Pieczarki oczyścić ,umyc i osuszyć a nastepnie zetrzeć na tarce,podsmażyc na oleju i dodać do mięsa,Z masy miesnej formować kulki ,lekko spłaszczać je dłonią.Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.Po kilku minutach przykryć patelnię pokrywką i smazyc na małym ogniu jeszcze kilka minut.Mozna podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.03.2012 08:37
mielone i na ciepło i na zimno..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak