Sposób przygotowania

MASŁO SIEKAMY Z MĄKĄ,SOLĄ, I ODROBINĄ WODY, ZAGNIEŚĆ CIASTO I UFORMOWAĆ KULĘ I WKŁADAMY DO LODÓWI, DYNIĘ KROIMY W POPRZEK NA PÓL, USÓWAMY PESTKI, UKŁADAMY NA POSMAROWANEJ BLASZCE, PIECZEMY OKOŁO 45 MIN, STUDZIMY, MIĄŻSZ WYBIERAMY ŁYŻKĄ I PRZEKŁADAMY DO WYSOKIEGO NACZYNIA I MIKSUJEMY AŻ POWSTANIE GŁADKA MASA, JAJKA MIKSUJEMY DODAJEMY DYNIĘ , ŚMIETANĘ, CUKIER, CYNAMON, IMBIR, GOŹDZIKI, I SÓL, DOKŁADNIE MIESZAMY A MASA BĘDZIE BARDZO GĘSTA, CIASTO ROZWAŁKOWUJEMYI WYKLEJAMY TORTOWNICE FORMUJĄC WYSOKO BRZEGI I WLEWAMY MASĘ DYNIOWĄ, PIECZEMY OKOŁO 55 MIN. W TEMPERATURZE 190C MASA POWINŁA SIĘ ŚCIĄĆ

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !