Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczny farsz do uszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej : )

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczny farsz do uszek

Błyskawiczny farsz do uszek

składniki

* suszone podgrzybki 7 dkg
* pieczarki 8 dużych
* cebula 1 szt duża
* sól
* olej

przyrządzenie

Grzyby namoczyć na 20 min w ciepłej wodzie, skręcić przez maszynkę razem z surowymi pieczarkami, wypchnąć kawałeczkiem świeżej bułki. Cebulę drobno posiekać, wlać olej na patelnię i zeszklić cebulę. Dodać zmielone grzyby i jeszcze trochę oleju smażyć na małym ogniu 10 min, pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irena13 01.12.2011 10:10
mój przepis robię tak farsz do uszek od 30 lat , podobnie jak większość Polaków. trudno żeby się mocno różnił skoro jest to potrawa TRADYCYJNA,NARODOWA prawda?
SmacznaPyza 01.07.2010 11:18
http://www.mojegotowanie.pl/grzyby/blyskawiczny_farsz_do_uszek_mojej_mamy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak