Sposób przygotowania

Błyskawiczny farsz do uszek

składniki

* suszone podgrzybki 7 dkg
* pieczarki 8 dużych
* cebula 1 szt duża
* sól
* olej

przyrządzenie

Grzyby namoczyć na 20 min w ciepłej wodzie, skręcić przez maszynkę razem z surowymi pieczarkami, wypchnąć kawałeczkiem świeżej bułki. Cebulę drobno posiekać, wlać olej na patelnię i zeszklić cebulę. Dodać zmielone grzyby i jeszcze trochę oleju smażyć na małym ogniu 10 min, pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    http://www.mojegotowanie.pl/grzyby/blyskawiczny_farsz_do_uszek_mojej_mamy?
  • 1
    original
    Opublikowano

    irena13

    mój przepis robię tak farsz do uszek od 30 lat , podobnie jak większość Polaków. trudno żeby się mocno różnił skoro jest to potrawa TRADYCYJNA,NARODOWA prawda?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !