Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić w plastry (na 4 kotlety potrzebne będzie 8 plastrów). Pomidora pokroić w plastry (powinny być 4). Mozzarellę pokroić w plastry (8 szt.)
Na plastrze mortadeli położyć plaster sera, plaster pomidora, ponownie plaster sera i plaster mortadeli.
Tak przygotowane kotlety obtaczać w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli, pieprzu i oregano, a następnie obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Patelnie w czasie smażenia dobrze jest przykryć, aby ser dobrze się rozpuścił. Po wyjęciu z patelni, kiedy ser jest jeszcze gorący, kotlety są mało \"stabilne\", ale gdy ser po chwili zacznie zastygać - kotlety można kroić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !