Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode cukinie 2 szt.
cebule 2 szt.
masło 2 łyżki
papryka czerwona 2 strąki
olej
sól
grzyby świeże 30 różne rodzaje
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia z grzybami

Cukinie dokładnie umyj, wytrzyj. Każdą przekrój wzdłuż na połowę. Za pomocą łyżeczki z każdej połówki wydrąż miąższ z nasionkami.
Grzyby oczyść, opłucz, osącz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Na patelni lekko rozgrzej masło. Smaż cebulę, co jakiś czas mieszaj. Dodaj grzyby i pokrojoną w paski paprykę, usmaż.
Wnętrze cukinii oprósz solą i pieprzem. Połówki napełnij grzybowo-warzywnym farszem.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, ułóż w nim cukinie, przykryj.
Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni i zapiekaj ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak