Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki faszerowane mortadelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 10
mortadela 200g
cebula 1
papryka 1
ser żółty 150g
pieprz
sól
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki faszerowane mortadelą

Bułką odkrajamy wierzchy, wydrążamy środki i smarujemy wewnątrz koncentratem pomidorowym.. Cebule kroimy w kostke i rumienimy na maśle. Do cebuli dodajemy papryke i cebule, przyprawiamy, dusimy kilka minut. Farszem napełniamy bułki. Ser scieramy na tarce i posypujemy bułki. Polecam na zakończenie posypav odrobiną oregano. Zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak