Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
kiełbasa podwawelska 2 laski
kukurydza 1 puszka
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kiełbasą

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiełbasę kroimy na małe półtalarki i smażymy na patelni teflonowej. Podsmażamy obok cebulkę i paprykę, aby zmiękły. Gdy warzywa są miękkie - w trakcie smażenia można podlać je wodą - mieszamy je z kiełbasą, a następnie przesypujemy do ugotowanego ryżu i dokładnie mieszamy, dodając kukurydzę z puszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 09.12.2010 08:04
Całkiem fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak