Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort warzywno-ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1
masło 3 łyżki
majeranek posiekany 2 łyżki
buraczki 4 szt.
śmietana 1 szkanka
mąka pszenna 1 łyżka
sól
cukinia kilka cienkich plasterków
natka pietruszki 2 łyżki
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: tort warzywno-ryżowy

Buraczki gotuj ok. 1,5 godziny, obierz i zetrzyj. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj ryż, wlej 2 szklanki wody, posól do smaku. Gotuj do miękkości.
Ryż wymieszaj z ziołami. Buraczki podsmaż na reszcie masła. Oprósz mąką, solą i pieprzem. Dolej śmietanę, mocno podgrzej.
Do foremek wyłożonych folią przełóż ryż i buraczki, ugnieć łyżką. Wybij na talerzyki. Usuń folię. Owiń plasterkami cukinii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 28.04.2012 20:57
super
agata1722
agata1722 05.08.2011 12:57
pomysłowe
IZABELA29 13.04.2011 08:23
smacznie
Marzena34 12.04.2011 17:42
fajny-ale już widzę miny moich dzieciaków na hasło tort- na stole-hi hi hi
Pati8 01.01.2011 14:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak