Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,2 kg.
cebula 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
koperek
oliwa do duszenia
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

pieczarki umyć i drobno pokroić podobnie cebulę na patelni rozgrzać oliwę włożyć cebulę i pieczarki poddusić na małym ogniu,przełożyć do rondelka wlać kostkę rosołową rozmieszaną w wodzie i gotować aż grzyby będą miękkie po zagotowaniu wlać do sosu mąkę i śmietanę wymieszać na konieć dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 01.12.2012 09:32
super
Grazyna0211 17.04.2011 15:19
smaczny sosik
berys18 09.12.2010 07:50
super, nie tylko do ziemniaczków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak