Sposób przygotowania

Pory pokrój w talarki, sparz, odcedź, osącz. Boczek potnij w plasterki, mocno wysmaż. Pomidory i natkę drobno pokrój.
Jajka roztrzep widelcem, wymieszaj ze śmietaną, natką i startym serem. Mieszankę przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tortownicę posmaruj tłuszczem.
Tortownicę wylep ciastem, tak aby wystawało ponad brzegi. Z kiełbasek wyciśnij masę. Rozsmaruj ją na spodzie. Ułóż pory, ser, wędlinę, boczek i pomidory. Każdą warstwę polewaj masą jajeczną. Wystające brzegi ciasta zawiń do środka. Posmaruj żółtkiem. Piecz 1,5 godziny w temp. 175 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !