Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort twarogowy na spodzie z krakersów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2/3 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
natka pietruszki 1 gałązka
koperek świeży 1 gałązka
twarożek 40 dag
śmietana gęsta 1/2 szklanki
sól
pomidorki koktajlowe 10 dag
zioła do dekoracji
krakersy do dekoracji
bazylia 1 gałązka
winogrona 10 (kolorowe)
tymianek 1 (świeży)
krakersy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort twarogowy na spodzie z krakersów

Masło stop, przestudź. Krakersy pokrusz, wymieszaj z masłem. Masę rozłóż na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Schładzaj godzinę. Żelatyną wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, odstaw na kilka minut, aby spęczniała.
Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Twarożek połącz z 3/4 ziół i śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym ogniu. Dodaj do masy serowej. Wylej ją na spód przygotowany z krakersów.
Na wierzchu rozłóż pomidorki i winogrona, posyp resztą ziół. Wstaw do lodówki na 1,5 godziny. Udekoruj ziołami i krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 25.12.2010 10:56
pycha
agata1722
agata1722 15.12.2010 19:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak