Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jabłka z kardamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
masło 4 łyżeczki
cukier brązowy 4 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
kardamon

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jabłka z kardamonem

Jabłka myjemy i odkrawamy z każdego plaster 1 cm poniżej ogonka. Odkrojona część będzie służyła jako pokrywka:) Następnie za pomocą łyżki wydrążamy gniazda nasienne i w to miejsce wkładamy masełko, wsypujemy brązowy cukier, a także przyprawy. Przykrywamy odkrojoną częścią. Jabłka wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. około 150 stopni przez mniej więcej 20 - 30 minut. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 13.12.2010 17:02
wyglądają przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak