Sposób przygotowania

Brokuły podzielić na małe rożyczki. Kilka różyczek odłożyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać w garnku. Zeszklić na nim cebulkę. Dodać brokuły. Chwilę smażyć. Podlac smietaną i bulionem, zagotować. Zmniejszyć płomień i na wolnym ogniu gotować ok. 7 min. W tym czasie marchewkę obrać, pokroić w bardzo cienkie słupki lub zetrzeć na tarce. Ugotowaną zupę zmiksować. Dodać paseczki marchewki i odłożone brokuły. Gotować jeszcze ok. 5min. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w bulionówkach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    nie gotowalam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !