Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do tortu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
palma 1 kostka
kakao 4 lyzki
cukier 8 lyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 lyzek
wódka 100gram
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do tortu

Galaretke przygotowac zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Stężoną galaretke pokroic w kostke.Palme utrzec na jednolita mase. Z bialek ubic piane na sztywno, dodac cukier i po 1 zoltku. Ubite jaja powoli dodawac do masy. Rozpuscic zelatyne w pol szklanki wody. Do masy dodac kakao i wodke. Do zelatyny dodac troche masy, a nastepnie dodac calosc do masy i na koniec wrzucic galaretke.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 20.05.2011 23:56
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak