Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jaroszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50dag
ziemniaki
por
zielona papryka
jajko 2-3
ser żółty
groszek zielony
sos beszamelowy
koperek świeży
brokuł

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jaroszka

Warzywa umyć i pokroić. Ziemniaki ugotować na w pół a jajka na twardo. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na spód układać plastry ziemniaków. Na to krążki pora,pokrojone w duże kawałki pieczarki, groszek,rozdrobnione jajka. Polać połową sosu i posypać odrobiną startego sera żółtego. Następnie druga warstwa-ziemniaki, pieczarki,zielona papryka i reszta warzyw(dałam podgotowanego delikatnie i ostudzonego brokuła a właściwie kawałek:P) Polać resztą sosu,położyć 3 plastry żółtego sera i posypać startym oraz posiekanym koperkiem. Zapiekać w200stopniach ok35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 09.12.2010 21:56
+ na górze plastry wędzonej mozarelli i kukurydza ( jak zwykle zapomniałam) :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak