Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony bakłażan

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 500g
mozzarella 200g
pomidor 1
czosnek 2 zabki
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony bakłażan

Bakłażany kroimy na plastry grubości ok 1cm. Rumienimy z dwóch stron na patelni bez dodatku tłuszczu. Plastry wrzucamy do oliwy z czosnkiem. trzzymamy tak godzine. Pomidory krolimy w kostke, podobnie mozzarelle. Przyprawiamy solą pierzem, solą świeża bazyli, lekko polewamy marynata z bakłazanu. Na talezu kładziemy plaster bakłażana, a na niego ser z pomidorem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak