Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz po parysku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 1 kg
margaryna 2 łyżka
mąka 6 łyżka
olej do smażenia 6 łyżka
por 3 3
wino białe wytrawne 1 szkl.
słodka śmietana 200 ml
pieprz 3 3
sól 2 2
sok z cytryny 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz po parysku

Umytego i osuszonego sandacza, skropić sokiem z cytryny i posmarować solą. Umyj pory i usuń zielone części, a białe pokroj. W garnuszku rozgrzej margarynę. Wrzuć do pory i duś. Potem dodaj wino białe wytrawne. Dodaj śmietanę i przyprawy. W filet wetrzyj mąke. Smaż. Odsączyć i włoż do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak