Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na waflu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
jaja 3 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna
tłuszcz
koperek 1 pęczek
mleko 1/2 szklanki
sól
pieprz
andrut
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na waflu

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Mięso mielone wymieszać z odciśniętą bułką, cebulą, jednym jajkiem i przyprawami. Kwadratowy wafel posmarować mięsęm, poczekać aż troszkę nasiąknie i za pomocą ściereczki zwijać w roladę. Pokroić na 3 cm kawałki. 2 jajka roztrzepać z posiekanym koperkiem, mlekiem i mąką (dodac tyle żeby powstało dość gęste ciasto). W tym cieście zanurzać roladę mięsną i smażyć na oleju.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.02.2013 14:21
mniamm mniammm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak