Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto z mąki zwykłej, 16 dkg cukru, 5 żółtek, proszku do pieczenia i jednej kostki margaryny. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Podzielić na 2 części. Rozwałkować.
Ubić pianę z 5 białek z 25 dkg cukru. Orzechy posiekać.
Na rozwałkowane ciasto rozsmarować pół słoiczka powideł. Posypać połową rodzynek i połową orzechów. Na wierzch dać połowę ubitej piany. Piec w temp 150 C.
Z drugą połową ciasta postąpić dokładnie tak samo.
Masa budyniowa:
3 żółtka wymieszać z mlekiem, mąką ziemniaczaną, resztą cukru i cukrem waniliowym. Ugotować budyń i przestudzić. Następnie utrzeć z kostką margaryny.
Mleko skondensowane wcześniej zagotować w puszcze na kajmak.
Układać warstwy od dołu: placek, masa budyniowa, kajmak, placek (pianą do góry).
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pychotka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Prawdziwa pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !