Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem i solą,zostawić na maleńkim ogniu i stopniowo,stale mieszając,wsypać przesianą mąkę.Zdjąć z ognia ,dodać parmezan i ucierać.Wbijać kolejno po jednym jajku.Gdy gładkie już ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka,wsypać drobniutko pokrojoną szynkę,dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i umączonymi dłońmi uformować wałek.Kroić niewielkie kluseczki,smażyć je partiami w gorącym oleju,złociste wyjmować łyżką cedzakową,osączać z tłuszczu,układać na ogrzanym półmisku,podawać z surówkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To coś ciekawego! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !