Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja ulubiona cielęcina w serowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2łyzki
marchew 2
cebula 1
masło 4łyzki
ketchup 2łyżki
tarty ser 100g
sól
pieprz
bulion szklanka mięsny
cielęcina bez kości 1,5kg z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: moja ulubiona cielęcina w serowym sosie

Mięso natrzeć olejem i włożyć do brytfanny. Obraną cebulę i marchewkę włożyć do bulionu, zalać mięso i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Pieczeń polewać sosem w trakcie pieczenia. Rozpuszczone masło wymieszać z tartą bułką, ketchupem i serem.
Na 15 min. przed końcem pieczenia mięso posolić, posypać pieprzem i zalać polewą z masła, tartej bułki, ketchupu i sera.
Pieczeń oddzielić od kości i pokroić w plastry. Sos z pieczenia przecedzić, ewentualnie doprawić do smaku i polać nim pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak