Sposób przygotowania

2 jajka wybijamy do miski i mieszamy jak do jajecznicy, dodajemy szczyptę soli. Szynkę kroimy w paseczki, ser trzemy na tarce. Na małą patelnię wylewamy ubite jajka i czekamy aż się zetną. Ewentualne pęcherze powietrza powstałe podczas smażenia przebijamy szpatułką do mieszania. Gdy Omlet będzie już podsmażony na połowie rozsypujemy szynkę i ser, a także posypujemy ziołami prowansalskimi. ZA pomocą szpatułki, łopatki ostrożnie podważamy nieposypaną składnikami część omleta i składamy omlet na pół. Czekamy aż ser się rozpuści. Można także odwrócić omlet na drugą stronę, aby wszystko się ładnie połączyło. Gotowe!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Całkiem sympatyczny przepis. Ja robię ciut inaczej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka140

    muszę wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    sycacy i dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    fajny przepis na śniadanko
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    bardzo smaczny :) dzięki na pomysł, nawet mężuś zajadał ze smakiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !