Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sycący omlet na śniadanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
szynka gotowana 5 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
sól szczypta
ser gouda 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sycący omlet na śniadanie

2 jajka wybijamy do miski i mieszamy jak do jajecznicy, dodajemy szczyptę soli. Szynkę kroimy w paseczki, ser trzemy na tarce. Na małą patelnię wylewamy ubite jajka i czekamy aż się zetną. Ewentualne pęcherze powietrza powstałe podczas smażenia przebijamy szpatułką do mieszania. Gdy Omlet będzie już podsmażony na połowie rozsypujemy szynkę i ser, a także posypujemy ziołami prowansalskimi. ZA pomocą szpatułki, łopatki ostrożnie podważamy nieposypaną składnikami część omleta i składamy omlet na pół. Czekamy aż ser się rozpuści. Można także odwrócić omlet na drugą stronę, aby wszystko się ładnie połączyło. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.02.2013 14:22
na pewno smaczny;)
pigila
pigila 24.11.2011 13:06
super
marchewka 01.02.2011 23:47
bardzo smaczny :) dzięki na pomysł, nawet mężuś zajadał ze smakiem
Mariusz17 08.01.2011 20:56
fajny przepis na śniadanko
Damian19 16.12.2010 07:08
sycacy i dobry
Agnieszka140 15.12.2010 11:56
muszę wypróbować :)
Tahitha 12.12.2010 11:05
Całkiem sympatyczny przepis. Ja robię ciut inaczej.
becia879 11.12.2010 11:39
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak