Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto porzeczkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3
cukier 2 szk
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1,5 szk
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 3 łyżki
mleko 2% 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
porzeczki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto porzeczkowe

żółtka utrzyj ze szkl cukru i cukrem waniliowym na puszysta mase, dodaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia rozpuszczone maslo i mleko dokladnie wymieszaj, ciasto przeluz do natluszczopnej blachy i piec 15 min w 200 stopniach.
Białka ubij ze szkl cukru na sztywna piane wymieszaj z porzeczkami i wyloz na ciasto dalej piec ok 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.06.2012 10:57
szybkie
MAŁY 16.08.2011 09:12
smacznie
Sylwia88 08.12.2010 20:41
teraz to chyba tylko z mroonych mozna zrobic porzeczek ale ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak