Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szlkanka
ziemniaki 700 gram
olej
cebula biała 1 sztyka
przyprawy1 do smaku
mleko 1 szklanka
kapusta kiszona 1 w główkach

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami

Ziemniaki obieramy , płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie, kaszę zalewamy gorącym mlekiem, a gdy kasza wsiąknie mleko, dodajemy do odcedzonych i rozgniecionych ziemniaków , , całośc mięszamy dodajemy podsmażona cebulkę, , , Liscie oddzielamy od siebie faszerujemy je farzm, , zawijamy układamy w naczyniu, podlewamy szklanka wody i olejem pieczemy 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 20.12.2011 13:15
super przepis
katarzyna124 16.05.2011 08:58
Bardzo ciekawy przepis:) A czy można użyć kapusty świeżej sparzonej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak