Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z brukselki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekany szczypiorek 6 łyżek
śmietana 0,5 szkl
sok z 1 cytryny
cukier
sól
pieprz
brukselka 300 g
jabłka 150 pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z brukselki

Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i szczypiorkiem, przyprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem. Brukselkę poszatkować na szatkownicy, łączyć z sosem. Jabłka skropić też sokiem z cytryny. Wymieszać brukselkę z jabłkiem, doprawić do smaku. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2010 08:20
do brukselki to chyba nic mnie nie przekona
matii6 08.12.2010 15:27
interesujęce,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak