Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada mięsna w cieści francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400g
ciasto francuskie 300g
cebula 1
czosnek ząbek
masło 2łyzki
musztarda 2łyżki
tymianek poł łyżeczki
majeranek pół łyżeczki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: rolada mięsna w cieści francuskim

Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Cebule i czosnek posiekac i zeszklic na maśle. Do mięsa dodac jajo, musztarde, bułke i przyprawy, wymieszać. Uformowac wałek i obłożyć ciastem. Włozyc do blaszki i posmarować jajem. Włożyć do piekarnika o temp 120\' piec ok 1.5godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak