Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEROWE KIESZONKI NADZIEWANE SZYNKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowana szynka 3 plastry
jajko 1 sztuka
sałata 1 sztuka
szałwia/pietruszka 1/2 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gramy
masło 4 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SEROWE KIESZONKI NADZIEWANE SZYNKĄ

Odciąć skórkę z żółtego sera. Każdy plaster pokroić na 4 jednakowe trójkąty. Szynke pokroić w paski. Opłukać i osuszyć zioła, oderwać listki od łodyżek. Naciąć w serze głęboką kieszeń nadziewać szynką i ziołami. Takie plastry posypać pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rozgrzać olej, smażyć na złoty kolor ok. 3 min z każdej strony.
Układać na talerzu z sałatą. Udekorować cząstkami cytryny. Podawać z pumperniklem bezpośrednio po upieczeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak