Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona drobiowa wątróbka z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
cebula biała 2 szt.
papryka po 1/2 strąka
śmietana 18 proc 1/2 pojemnika
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
mąka pszenna do oprószenia
Czosnek suszony Prymat 1 kostka
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona drobiowa wątróbka z papryką

Wątróbkę myjemy, czyścimy z błon, oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewqamy margarynę, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę smażymy uważając, aby się nie przypaliła. Do tego dorzucamy pokrojone w paski papryki(mogą byc kolorowe lub jednego rodzju) oraz wątróbkę. Posypujmey majerankiem. Smażymy ok.10 min. Następnie całośc zalewamy śmietaną i dusimy 15 min. Na samym końcu doprawiamy wątróbkę solą, pieprzem i czosnkiem. Podajemy z ryżem albo z pęczakiem oraz z surówką z buraczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak