Sposób przygotowania

Ciasto:
Utrzeć margarynę ,sól,cukier,cukier waniliowy.Dodać pojedynczo jajka.Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy na przemian z mlekiem.

Ciasto podzielić na 2 części. Jasne to 3/4 ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao,wymieszać.

Przygotować specjalną blaszkę z otworami do których włożyć papierowe foremki.Nałożyć białe ciasto,potem ciemne.Dodać jabłka wcześniej pokrojone na drobne kawałki, wierz posypać płatkami migdałowymi.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 200C
Czas pieczenia: 25 minut

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Znakomite.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    uwielbiam mufinki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Palce lizać!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    cudne ;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    też często takie piekę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !