Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 250 ml
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 opakowania
żółtko jajek 8 szt
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Żółtka ubic z cukrem do białości na kogiel-mogiel.Dodawac po trochu lekko podgrzane mleko caly czas mieszajac.Na koniec dodac spirytus najpierw po kilka kropli a potem po lyzeczce- caly czas mieszajac. najlepiej smakuje jak postoi z tydzien i oczywiscie schlodzony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.10.2012 21:33
oj, to jest praca przede mną.... ja zawsze gotowca miałam
Kate131 04.03.2011 07:19
pycha
alaaa 20.02.2011 19:17
też sama robię
Aniunia773 18.02.2011 18:09
Zdjecie do tego przepisu dodala halina, bez mojej wiedzy i zgody
grazia1 17.02.2011 08:23
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak