Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszonka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 100 g
masło 50 g
cukier puder 50 g
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kruszonka

Wszystko razem wymieszac i posypac ciasto.Mozna tez zamiast kruszonki ułożyć owoce,np.śliwki.Umyte sliwki przekroic na pół.Wyjąć pestki i układać na ciasto skórką do spodu.Odstawic ,by wyrosło i upiec.Po upieczeniu posypac cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 01.07.2011 19:09
dobre na ciasto
dasada1 24.08.2010 10:51
dobry przepis na kruszonke
noculos 23.08.2010 12:44
czy ktos z nas wyobraza sobie ciasto drozdzowe bez kruszonki?
beata.81 25.05.2010 13:18
polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak