Sposób przygotowania

Kotlety posolić,oprószyć pieprzem i mocno natrzeć sproszkowaną papryką oraz majerankiem.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim kotlety z obu stron.Cebulę obrać i drobno posiekać.Z patelni zdjąć kotlety i odstawić je w ciepłe miejsce.Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kotletów zeszklić cebulę.Dodać do niej groszek z marchewką,całość podlać winem musującym,nakryć patelnię pokrywką i dusić warzywa na średnim ogniu około 10min.Następnie domieszać i przyprawić solą,pieprzem,gałką,sokiem z cytryny.Kotlety polać sosem i oprószyć listkami natki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To musi być dobre. Zdecydowanie jestem na tak!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !