Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frykadelki z zapiekanym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500g
śmietana 150ml
gałka muszkatołowa starta szczypta
sól
pieprz
szpinak 300g
masło 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: frykadelki z zapiekanym serem

Mieso mielone mieszamy z żółtkeim śmietana i przyprawami. Formujemy 4 plaskie kotlety.
Szpinak ugotowac do miekkosci w lekko osolonej wodzie.
Mieso smażymy na mocno rozgrzanym oleju z 2 stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypac szpinakiem i na kżdy kotlet położyć paster sera. Naczynie wstawic do rozgrzanego piekarnika, aby ser sie roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak