Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki faszerowane gęsią wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z gęsi 40 dag
cebula 2 szt
masło 10 dag
sól
pieprz
bułka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki faszerowane gęsią wątróbką

Cebule obieramy, płuczemy i siekamy.
Na patelni rozgrzewamy 9 dkg masła, dodajemy cebulę oraz opłukaną i osuszoną gęsią wątróbkę, podsmażamy je.
Mielimy podsmażoną z cebulę i wątróbkę.
Do masy dodajemy masło, na którym smażona była wątróbka oraz doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem.
Obydwie bułki kroimy na 8 porcji, przekładamy na patelnię i zrumieniamy na pozostałej ilości masła.
Z grzanek usuwamy środki i nadziewamy je masą z wątróbki.
Gotowe grzanki przekładamy na półmisek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak