Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z farszem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 4 szt
wołowina 30 dag
cebula
masło 2 łyżki
wywar mięsny 1 szkl
ocet 2 łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z farszem mięsnym

Umyte buraki gotujemy w całości z dodatkiem octu, a gdy lekko przestygną wydrążamy je łyżeczką.
Umyte mięso wołowe mielimy, a następnie mieszamy z solą i pieprzem oraz podsmażoną wcześniej na maśle cebulką. Całość dokładnie mieszamy.
Wydrążone buraki napełniamy farszem, a potem polewamy je wcześniej przygotowanym sosem warzywnym.
Na koniec całość zapiekamy w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 200ºC. Danie podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak