Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 10 liści średnich
kasza gryczana 1 szkl
grzyby suszone 10 dag
cebula 2 szt
masło 10 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Grzyby namoczyć i ugotować. Wywaru z gotowania nie wylewać.Kapustę sparzyć w osolonej wodzie..Wyciąć zgrubiałe końce. Kaszę przebrać, obsmażyć na łyżce masła. Zalać 2 szkl wywaru z grzybów(jeśli z gotowania zostało za mało, uzupełnić wodą)i ugotować na sypko. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, przesmażoną na maśle, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przyprawić solą i pieprzem mielonym.Wymieszać i zawijać gołąbki.Dusić 30 min. Podawać z sosem śmietankowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:55
Dobre takie są.
[email protected] 17.02.2013 09:31
pyszne gołąbki
jolaxa 15.07.2011 16:57
pycha
Grażyna13 28.05.2011 13:03
Pyszności !
Jolanta_P-S 30.01.2011 18:34
z kaszą nie jadłam, muszę zrobić, chociaż grzybki wykorzystam
ziutula
ziutula 23.01.2011 00:57
kilka razy w roku jemy takie gołąbeczki...
Justyna70 14.12.2010 18:44
z kaszą nigdy nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak