Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone nadziewane pieczarkami i natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500g
ziemniaki gotowane w mundurkach 2
jajko 1
sól
pieprz
pieczarki 200g
masło 3łyzki
natka pietruszki 2łyzki
ketchup 2łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone nadziewane pieczarkami i natką

Ziemnaki wystudzone sertzrc na tarce, wymieszac z miesem, przyprawami, jajkiem dolac 120ml wody. Wyrobic reka. Pieczarki pokroic w plastry. Na patelni rozgrzac maslo, dodac pieczarki, posiekana natke, Przyprawic. Na opłukanej drewnianej deseczce ułożyć masę mięsną, rozwałkować ją na grubość 1 cm i rozdzielić na 12 kwadratów. Na każdym z kwadratów ułożyć warstwę farszu. Kwadraty zwinąć i usmażyć na 2 łyżkach masła.
Do tłuszczu, na którym smażone były kotlety dodać ketchup wymieszany z odrobiną wody i przyrządzić umiarkowanie gęsty sos. Sos doprawić do smaku i polać nim kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak