Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane mięso mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 50g
mięso mielone 500g
natka pietruszki peczek
Pieprz biały mielony Prymat łyzeczka
śmietana kremówka 8łyzek
masło roztopione 2łyzki
cebula 1
jajko 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane mięso mielone

Tartą bułkę wymieszać z 1/8 l ciepłej wody. Obraną cebulę zetrzeć. Dodać do mielonego mięsa, śmietany, jajek, soli oraz pieprzu i wymieszać a następnie doprawić do smaku. Z otrzymanej masy formujemy cos na kształt pieczeni. Obtaczamy w pietruszce i układamy w naczyniu żaroodpornym. pieczemy 60min. po wyjęciu kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak