Sposób przygotowania

Kawę zalewamy 2/3 szklanki wrzącej wody, studzimy i dodajemy 1 łyżkę amaretto.
Serek mascarpone mieszamy z cukrem , pozostałym amaretto i jogurtem naturalnym. Miksujemy dokładnie na gładką masę.
Przygotowujemy 4 ładne szklanki lub pucharki.
Biszkopty łamiemy na pół.
Na dnie każdej szklanki układamy 3 połówki biszkoptów namoczone w kawie z amaretto. Przykrywamy połową masy serowej, posypujemy startą gorzką czekoladą, układamy po 3 połówki biszkoptów namoczonych w kawie z amaretto, wykładamy resztę serka mascarpone. W każdym pucharku wbijamy w masę połówkę biszkopta i wszystko posypujemy kako przesiannym przez sitko.
wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    uwielbiam ten deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności no i te biszkopciki aż przyciągają
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda pysznie na prawde fajny i szybki deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam ten smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !