Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk wolowy z cebulka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
masło 1łyzka
wołowina mielona 500g
jajko 1
sól 1łyzeczka
pieprz 1/2 łyzeczki
bułka 1 namoczona w wodzie
olej 4łyzki (do pieczenia)

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk wolowy z cebulka

Obrać cebule, jedną pokroić i zeszklić na maśle, dodać do bułki, zmieszać z mielonym mięsem, jajkiem, solą i pieprzem oraz uformować befsztyki. Pozostała czesc cebuli posiekac w piórka, podsmażyc na złoty kolor na oleju. Mieso smażyć na oleju. ok 5min z każdej strony. Podawac posypane zasmażoną cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak