Sposób przygotowania

Ugotowane i przepuszczone przez maszynkę ziemniaki wykładamy na stolnicę i dzielimy na 4 części , odejmujemy 1 część i zamiast niej dodajemy mąkę ziemniaczaną i tam ze wszystkimi częściami w ten sposób odmierzamy potrzebną mąkę , następnie dodajemy odrobinę soli i wybijamy jajka.
Wszystko to razem gnieciemy do uzyskania jednolitej masy gdy jest za rzadkie podsypujemy mąką a gdy wyjdzie za gęste można dodać troszeczkę wody.
Kroimy w paseczki i formujemy.

Do garnka z gotującą się wodą wlewamy trochę oleju i wrzucamy kluski.
Gotujemy chwilę około 4-5min aż wypłyną na wierzch.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !