Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek brzoskwiniowo-waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Galeretka brzoskwiniowa 1 sztuka
wrzątek 150 ml
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
serek waniliowy 400 g
posypka czekoladowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek brzoskwiniowo-waniliowy

Galaretkę rozpuszczamy w 150ml wrzątku dużo mniej powinniśmy użyć wody niż na opakowaniu podano.
Kroimy brzoskwinie z puszki na mniejsze części dokładnie na kwadraciki wielkość zależy od nas ale mniejsze ładniej wyglądają .
Pokrojone brzoskwinie wrzucamy do galaretki , mieszamy i wylewamy około 5-6 łyżek do miseczki w której robimy deserek.
Wstawiamy do lodówki żeby się zastygło.
W tym czasie dodajemy serek waniliowy do galaretki , może wydawać się rzadkie i że się nie skrzepnie ale oto chodzi .
Wyjmujemy zastygniętą galaretkę z lodówki i wlewamy przynajmniej do połowy miseczki , kubeczka , czy czego tam używamy . Ja użyłem małych kubeczków.
I wstawiamy do lodówki na minimum 2h.

Zastygnięty deser nie bardzo będzie chciał odejść od naszej miseczki czy też kubeczka.
Więc dosłownie na chwilę wsadzamy go do gorącej wody.
I będzie nam łatwiej go wyjąć :)

Życzę Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak