Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
ocet 10 %
woda 4 szklanki
sól łyżka
olej łyżka
cukier łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę oczyszczamy z nasionek kroimy na małe kawałki i myjemy. Cebule kroimy w plasterki. Paprykę układamy we wcześniej przygotowanych słoikach razem z kilkoma krążkami cebuli. 4 szklanki wody zagotować dolać szklankę octu łyżkę oleju soli i cukru. Ostygnięta zalewą zalewać słoiki i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.03.2012 00:16
dobre
anna186 02.10.2011 20:26
super
sylwia / sytofala 06.09.2011 20:53
mniam
aginaa 08.07.2011 17:47
smaczne
pigila
pigila 14.05.2011 22:43
pycha
accee 15.04.2011 22:48
Yes
monika154 05.04.2011 16:12
pycha
Katarzyna/kate1980 06.02.2011 09:15
uwielbiam
Mysiunia 24.12.2010 09:31
uwielbiam taka papryke:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak