Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PADUCHY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
jajko 2 szt
mąka 1/2 szklanki
sól do smaku
mleko 1/2 szklanki
olej do smażenia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PADUCHY

Ziemniaki ugotować, można wykorzystać, te, które zostały z obiadu. Przecisnąć je przez praskę, dodać mleko, jajka i mąkę, posolić do smaku,dokładnie wyrobić ciasto, nie może być za rzadkie, smażyć placki na rozgrzanym oleju, podawać do gulaszu. Moja babcia robiła takie paduchy na słodko, dodawała do ciasta cukier, a potem polewała śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak